Διαβάζοντας και χαρίζοντας "Το όριο και το Κύμα" του Γιώργου Παυλόπουλου

July 29, 2014

"Το όριο και το κύμα" του Γιώργου Παυλόπουλου, Εκδόσεις Ποταμός
Τέλη Ιουλίου και επιτέλους ετοιμάζομαστε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Λίστες, πακετάρισμα και χαμόγελα! Τι περιλαμβάνει η τσάντα μας; Πέραν των απαραίτητων καλλυντικών και αντιηλιακών σίγουρα και κάποια βιβλία, έτσι δεν είναι;
Προσωπικά όταν σκέφτομαι καλοκαιρινές διακοπές στο μυαλό μου έρχεται μια άνετη καρέκλα υπό σκιά σε παραλία με ένα βιβλίο ανά χείρας να με ταξιδεύει σε κόσμους που διαφορετικά δεν θα γνώριζα ακούγοντας τους ήχους της θάλασσας! Κι ένα τέτοιο βιβλίο είναι "Το Όριο και το Κύμα" του Γιώργου Παυλόπουλου, ενός πολύ ταλαντούχου Έλληνα συγγραφέα που έχω την τιμή και χαρά να γνωρίζω προσωπικά αρκετά χρόνια τώρα και να έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα έργα του. Αυτό λοιπόν είναι το βιβλίο που με συνόδευσε μέχρι τώρα στις μικρές θαλασσινές μου αποδράσεις και το απόλαυσα απίστευτα!
Η υπόθεση σε συναρπάζει: 
"Όσο κι αν προσπαθεί να θυμηθεί τι έχει συμβεί, υπάρχει μια χαμένη δεκαετία στη ζωή του. Ή μήπως είναι παραπάνω; Ο Κ. Κοντικιάδης, ιδιοκτήτης του Καφέ των Μόνων Ανθρώπων, περπατάει στην Αθήνα μια μέρα γενικής απεργίας. Πρέπει να παραδώσει ένα δέμα, το οποίο δε γνωρίζει τι περιέχει. Στη διαδρομή σκέφτεται τα κείμενα που του αφήνει στο καφέ ένας άγνωστος, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολλά: από τους ανθρώπους που συναναστρέφεται μέχρι τη φανταστική πόλη που χτίζει στο μυαλό του. Είναι άραγε αυτός που θα τον βοηθήσει να θυμηθεί;
Αργά το απόγευμα, ο Κοντικιάδης θ’αποκοιμηθεί παρά τη θέλησή του. Τότε, θα βρεθεί σε μια αλλιώτικη εκδοχή της πραγματικότητας και το μόνο που θα έχει μαζί του είναι ένα πορτοκαλί σημειωματάριο. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα βαθύ προσωπικό τραύμα, αλλά κι ένα Ινστιτούτο που προσπαθεί να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση. Προκειμένου να ερμηνεύσει τον αποσπασματικό κόσμο που εμφανίζεται σε κάθε του βήμα, καταγράφει τα πάντα στο σημειωματάριο. Όταν τελικά συνειδητοποιεί τι μπορεί να συμβαίνει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να επανέλθει στην πραγματικότητα. Ωστόσο, μοιάζει ανήμπορος να ξυπνήσει…" (από το οπισθόφυλλο)

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο, από την Αθήνα "του σήμερα" σε ένα κόσμο του μέλλοντος μέσα από τα μάτια και το μυαλό του Κοντικιάδη... Τι θα έχει προκύψει από ένα τέτοιο παρόν; Οι άνθρωποι είναι δυνατόν να μην αλλάξουν;
Ο λόγος του Γιώργου Παυλόπουλου ρέει αβίαστα και σε καλεί να γυρίζεις μια μια τις σελίδες για να δεις τι έχει μηχανευτεί για την επόμενη, ποια είναι η πραγματικότητα και ποια η φαντασία;

"Αφήνει τα κείμενα, ανοίγει το ραδιόφωνο και κοιτάζει έξω απ’ το παράθυρο. Σήμερα πρέπει να παραδώσει το δέμα. Θα έπρεπε να είναι εύκολο, σκέφτεται, μια υπόθεση ρουτίνας. Είναι όμως η μέρα της γενικής απεργίας, τίποτα δε λειτουργεί, λένε στο ραδιόφωνο. Κανονικά θα έπαιρνε τον ηλεκτρικό απ’ το Θησείο, μετά το μετρό κι ύστερα ένα λεωφορείο."

Και ξέρετε κάτι, κατόπιν συνεννόησης με τον συγγραφέα το Love At First Site Blog είναι στην πολύ πολύ ευχάριστη θέση να προσφέρει σε 3 φίλες/φίλους του από ένα αντίτυπο του καταπληκτικού αυτού βιβλίου. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο και εκδόσεις Ποταμός!

Και πως θα το αποκτήσετε; Αρκεί να είστε public follower του blog αυτού μέσω του Google Friend Connect (GFC) (αν δεν είστε γίνετε τώρα) και να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα. 
Το πρώτο βήμα είναι υποχρεωτικό και τα υπόλοιπα προαιρετικά! ;)
Αυτό το giveaway θα κλείσει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 8 Αυγούστου 2014. 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μου γράψετε στη φόρμα μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σας αν κερδίσετε και θα πρέπει να διαμένετε στην Ελλάδα!
Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινωθούν εδώ μετά τη λήξη της προθεσμίας με ενημέρωση στο τέλος της ανάρτησης και θα τους αποσταλεί και αμέσως email
Καλή επιτυχία!

Πολλά φιλιά,


υ.γ. Οι απόψεις που διατυπώνω είναι ειλικρινείς και δικές μου. Δεν κερδίζω κάτι γράφοντάς τις. Η ανάρτηση είναι ενημερωτική και όχι διαφημιστική.
p.s. The opinions expressed are honest and my own. I have nothing to gain by writing them. The post is only informational and not promotional.
This content belongs to www.loveatfirstsiteblog.com Please do not copy or republish without permission.

You Might Also Like

4 enlightenments!

♥ Έχουμε κάτι να προσθέσουμε; ♥

LinkWithin

Contact Form


THANK YOU FOR BEING HERE

Argyrousa. Powered by Blogger.